Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyurcsány: "A fasizmus fertőző
  2007-09-16 09:43:11, vasárnap
 
  Gyurcsány: "A fasizmus fertőző, küzdeni kell ellene" "Nincs más alternatíva, reform vagy bukás"
2007-09-15. 23:43:12

Az arc a lélek trükkje
http://www.nemenyi.net/galeriaN/hirek/gyurcsany35.jpg


Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke tartott beszédet az MSZP politikai évadnyitóján Budapesten a Millenárison. Irányadó és elemző beszédében - mely körülbelül negyvenöt percig tartott - a kormányfő több aktuális kérdést, a közelmúltban történt eseményt és a jövőre vonatkozó iránymutatásokat fogalmazott meg.

A miniszterelnök a beszéd első felében definiálta a szocialista párt új mottóját és üzenetét, mely a szabadság és rend jelszavak mellett rendeződik el. Gyurcsány retorikája tartalmazta a már korábban megismert elemeket, a bátorságot, a változtatást és a baloldali reformpárti progresszió fontosságát, csak most ezeket a szabadság és a rend halmazával bővítette. Mint leszögezte: a bátorság a változások szabadságával jár, "Magyarország útja a reformok útja, Magyarország útja a változások útja. Nincs más alternatíva, reform vagy bukás."

Gyurcsány kifejtette: azt szeretné, ha a magyar baloldal a tradíciók őrzőjeként képes lenne a nemzeti progresszió vezető erejévé lenni. Mondatait a közönség nem egyszer vastapssal, és éljenzéssel fogadta. A miniszterelnök beszédében több aktuálpolitikai, illetve a jobboldalt támadó megjegyzést is tett. Ezek közül a legérdekesebb az ellenzék szûklátókörûségét és befelé fordulását bírálta. Szerinte Európában a baloldalt tekintik annak, ami képes tenni azért is, hogy a kontinens ne maradjon le a globális versenyben. "Amit teszünk, az többről szól Magyarországnál, a sikeres magyar baloldal bátorítást fog adni másoknak is Európában". A mondat befejezése után a miniszterelnök hatalmasat sóhajtott.

Gyurcsány szerint hogy ha az ellenzéknek is a haza az első, akkor véget kell vetni a nekem-ez-jár attitûdnek, nem oda kell járulni a haza asztalához mindennap, levenni valamit az asztalról, hanem oda is kell tenni. Érdekes fordulat volt, hogy a polgári magatartást a baloldali teljesítmény, siker és szolidaritás jellemzőiként fogalmazta meg. Mind mondta: a szabadság és a rend kéz a kézben járnak, a magyar baloldal a szabadság rendjének köztársaságát akarja.

A kormányfő több ponton kiutalt a zavargásokra, a Magyar Gárdára és a szélsőjobboldali elemekre. Elítélte, hogy a magyarországi konzervatív erők kokettálnak a szélsőjobboldallal. "A jobbközép konzervatív pártoknak nincs mit keresniük félkatonai szervezetek közelében, a fasizmus fertőző, nem csak elhatárolódni, hanem küzdeni kell ellene. Nem elég kijelenteni, hogy nincs közünk a nácikhoz, nem azért mert ez politikailag bizonyos szempontból hátrányt jelenthet, hanem azért, mert tisztességes demokrata nem árulja el így a demokráciát" - hangsúlyozta Gyurcsány.

A gazdaságról szólva a miniszterelnök közölte: biztos abban, hogy a ciklus második felében újra növekvő, felélénkülő gazdaság lesz hazánkban, új munkahelyek fognak létesülni. Ehhez szükség volt az elmúlt hónapok sokszor kemény és fájdalmas intézkedéseit meghozni, ugyanakkor leszögezte, a jövő legfontosabb teendője a magyar iskola, képzés, kultúra felvirágoztatása. Mint mondta, ez nem csak pénz kérdése, szolgáltatást kell adni az iskolákban, oda is, ahol a reménytelenség az úr. Azért, hogy a tíz év múlva felnövő generációk ne legyenek hátrányban Európa más országainak fiataljaival szemben. A táblával, szerinte sokszor bántó szavakkal tüntetőknek pedig azt üzeni: acsarkodás helyett gondolkodjanak el azon, hogyan lehetne felemelni a magyar oktatás ügyét.

Gyurcsány a liberális párttal való politikai szövetségről elmondta: a koalíció fent fog maradni, kicsinyes hatalmi viták nem lesznek, szakmai viták vannak. "A magyar polgárok tudjanak és merjenek közösséget alkotni, a mi ellenfelünk nem az SZDSZ, hanem a bátortalanság, kishitûség, a szembenézés hiánya, és mindazok a pártok, akik emellett a mentalitás mellett állnak" - jelentette ki. Ugyanakkor beszédében a kormányfő több utalást is tett arra, hogy szövetségben kell továbbvinni és szélesíteni a reformokat mind a szakszervezetek, mind az érdekképviseletek és még a polgári konzervatív pártok irányába is.

Az esemény nem sajtónyilvános részén a miniszterelnök intézett szavakat a megjelentekhez, információnk szerint lényegében ugyanarról, mint ami sajtónyilvános volt, majd Hiller István beszélt a kulturális és oktatásügyi teendőkről, végül Lendvai Ildikó tartott beszédet.

[Forrás: http://www.stop.hu/articles/article.php?id=196247]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szélsőjobboldali, felvirágoztatása, iránymutatásokat, magyarországnál, szakszervezetek, aktuálpolitikai, miniszterelnök, sajtónyilvános, gondolkodjanak, reménytelenség, megjelentekhez, bátortalanság, legérdekesebb, magyarországi, intézkedéseit, jellemzőiként, szabadságával, köztársaságát, szolgáltatást, elhatárolódni, hangsúlyozta, fiataljaival, évadnyitóján, millenárison, változtatást, magyarország, szövetségben, információnk, közelmúltban, politikailag, legfontosabb, szövetségről, teljesítmény, zavargásokra, tisztességes, szolidaritás, fasizmus fertőző, lélek trükkje, kormányfő több, közelmúltban történt, jövőre vonatkozó, beszéd első, szocialista párt, baloldali reformpárti, rend halmazával, változások szabadságával, reformok útja, változások útja, magyar baloldal, tradíciók őrzőjeként, nemzeti progresszió, miniszterelnök beszédében, Gyurcsány Ferenc, Szerinte Európában, Magyar Gárdára, Hiller István, Lendvai Ildikó,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A föld szépségéért  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Bizonyos kulturális szint nélk...  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  A végzet az  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Föld napja április 22  Ébredj  Beney Zsuzsa - Tavasz  Föld napja április 22  Környezetvédelem  Semmit ne higgy el  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  A keserű igazság  Facebookon kaptam Gizike bar...  Vannak arcok  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 24  Beney Zsuzsa - Tavasz  Ünnepelj csak  Életművészet  Jékely Zoltán: Szent György-k...  A föld szépségéért  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Föld napja április 22  Paul David Tripp Április 26  Zilahy Lajos gondolata  Jó éjt  Gábor Dénes gondolata  György napra  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Beney Zsuzsa - Tavasz  A hét szűk esztendő  A végzet az  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Muratáj  Naplemente  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam Krisztinától  Föld napja április 22  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Jó éjszakát  A fenyő nem szép fa, (...)  Esti kép  A föld szépségéért  Emlék  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Az Európai Unió is foglalkozik...  Sokkal bölcsebb a természet,  Gondolatok az életről és szere...  Föld napja április 22  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
fasizmus fertőző, lélek trükkje, kormányfő több, közelmúltban történt, jövőre vonatkozó, beszéd első, szocialista párt, baloldali reformpárti, rend halmazával, változások szabadságával, reformok útja, változások útja, magyar baloldal, tradíciók őrzőjeként, nemzeti progresszió, miniszterelnök beszédében, jobboldalt támadó, ellenzék sz&#251, baloldalt tekintik, globális versenyben, többről szól, sikeres magyar, mondat befejezése, miniszterelnök hatalmasat, nekem-ez-jár attit&#251, haza asztalához, polgári magatartást, baloldali teljesítmény, kézben járnak, szabadság rendjének, szélsőjobboldali elemekre, magyarországi konzervatív, jobbközép konzervatív, gazdaságról szólva, miniszterelnök közölte, ciklus második, elmúlt hónapok, jövő legfontosabb, magyar iskola, magyar oktatás, liberális párttal, koalíció fent, magyar polgárok, szembenézés hiánya, mentalitás mellett, reformokat mind, polgári konzervatív, miniszterelnök intézett, szélsőjobboldali, felvirágoztatása, iránymutatásokat, magyarországnál, szakszervezetek, aktuálpolitikai, miniszterelnök, sajtónyilvános, gondolkodjanak, reménytelenség, megjelentekhez, bátortalanság, legérdekesebb, magyarországi, intézkedéseit, jellemzőiként, szabadságával, köztársaságát, szolgáltatást, elhatárolódni, hangsúlyozta, fiataljaival, évadnyitóján, millenárison, változtatást, magyarország, szövetségben, információnk, közelmúltban, politikailag, legfontosabb, szövetségről, teljesítmény, zavargásokra, tisztességes, szolidaritás, felélénkülő, megjegyzést, tartalmazta, szervezetek, konzervatív, kokettálnak, kijelenteni, szempontból, gazdaságról, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5712
  • e Hét: 19942
  • e Hónap: 31053
  • e Év: 184549
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.